Nieuws & Persberichten

SMK zoekt een specialist voor de vacante functie van Projectleider Plantaardige agroketens (M/V)

De functie

Als projectleider Plantaardige agroketens bij SMK werk je mee aan de verduurzaming van de plantaardige productie d.m.v. certificeringsprogramma’s, met name On the way to PlanetProof. Dit keurmerk kent een sterke groei door de toegenomen vraag van afnemers naar gecertificeerde groente, fruit en sierteeltproducten. In een team van professionals werk je samen met stakeholders aan de ontwikkeling van de eisen voor dit keurmerk en draag je bij aan de implementatie ervan. Daarbij ligt het zwaartepunt op Nederland en wordt de toepassing van het keurmerk geleidelijk uitgebreid naar het buitenland.

Het takenpakket

Het takenpakket van de projectleider bestaat zowel uit inhoudelijke werkzaamheden als het bevorderen van de toepassing van certificatie en keurmerken. In de functie werk je nauw samen met collega’s in een compact team van professionals.

 • Je verzamelt informatie en werkt criteria uit voor duurzame plantaardige productie.
 • Je neemt initiatief en signaleert kansen in de markt om de toepassing van certificatie te stimuleren.
 • Je bent vraagbaak voor keurmerkhouders en marktpartijen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het voorbereiden van de vergaderingen en de inhoudelijke vergaderstukken voor afstemming met stakeholders en besluitvorming door het College van Deskundigen.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante universitaire opleiding en minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van plantaardige teelt.
 • Je bent gemotiveerd om te werken aan verduurzaming van de plantaardige productie en goed op de hoogte van de ontwikkelingen op dat gebied.
 • Je bent bekend met de verschillende stakeholders en goed in staat een relatie met hen op te bouwen/te onderhouden; je kent de gevoeligheden en belangen die bij de diverse stakeholders spelen en de keten waarin je opereert.
 • Je bent analytisch sterk en uitstekend in staat je adviezen en verslagen kort en bondig te verwoorden.
 • Je bent redactioneel en communicatief vaardig in Nederlands en Engels.
 • Je bent integer, onafhankelijk, gestructureerd en accuraat.

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende functie met groeipotentieel binnen een slagvaardige organisatie en een toegewijd team.
 • De mogelijkheid om een eigen bijdrage en invulling te leveren aan projecten en programma’s die grote impact hebben op het gebied van verduurzaming.
 • Flexibele werkomgeving en de gelegenheid om werk en privé te combineren. De functie is in principe 0,8 fte.
 • Een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Over SMK

De missie van SMK is het ontwikkelen, beheren en toetsen van transparante criteria om zo duurzamer produceren en consumeren mogelijk te maken. We onderscheiden ons door onze multi-stakeholder aanpak: we ontwikkelen en toetsen criteria in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Zo creëren we als onafhankelijke non-profit organisatie niet alleen draagvlak, maar ook tastbare verduurzaming in sectoren variërend van agri-food tot energie. Naast On the way to PlanetProof, zijn Milieukeur, Groen Label Kas, Maatlat Duurzame Veehouderij, Maatlat Schoon Erf, Barometer Duurzame Bloemist, EU Ecolabel en TPAC, programma’s van SMK.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Stefanie de Kool (programmamanager) of Gijs Dröge (directeur), tel: 070 358 63 00, email: smk@smk.nl, zie ook www.smk.nl. Graag ontvangen wij uw brief en CV vóór 15 januari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar overzicht